Изпълнителният директор на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин потвърди информациите, че Арсенал и Челси са отправили еднакви

...
Изпълнителният директор на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин потвърди информациите, че Арсенал и Челси са отправили еднакви
Коментари Харесай

Мудрик избрал Челси пред Арсенал заради лично отношение

Изпълнителният шеф на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин удостовери информациите, че Арсенал и Челси са отправили идентични предложения за Михайло Мудрик. Той изясни и за какво клубът е предпочел да подписа договорка със “сините ”. В неделя украинският национал беше показан на “Стамфорд Бридж ”.

И двата клуба са предложили по общо 100 млн. евро (88 млн. паунда), като Палкин конкретизира единствено, че на Арсенал офертата е била за 70+30 млн.

" Като цяло офертите бяха идентични. Не изцяло равни, само че общата възможна сума беше идентична - приказваме за обезпечената сума, клаузите и другите бонуси. Имаше разлика и в плана за заплащането ", стартира шефът на Шахтьор пред “Дъ Атлетик ”.

“Когато от Арсенал оповестиха, че финално са подготвени да ни дадат 70 млн. плюс 30 млн. под формата на
бонуси, седнахме да обсъдим детайлно по какъв начин ще стане самото заплащане ”, продължи той.

Оказва се обаче, че след това от Челси са били по-настоятелни, като това е включвало даже персонално посещаване от страна на съсобственика на клуба Бехдад Егбали и шефа Пол Уинстънли.

В събота двамата са пътували с под наем полет до лагера на Шахтьор в Турция за договаряния на място.

Изпълнителният шеф призна, че в тази ситуация е натежал и фактът, че изискванията за
бонусите в съглашението с Челси са изглеждали по-лесно изпълними спрямо тези на това с “топчиите ”.

“Някак си клаузите на Челси бяха по-реалистични. Ставаше дума примерно за продобиване на Премиър лийг и Шампионската лига, което е нещо изцяло допустимо.

В същото време нямаше уговорка за продобиване от Мудрик на " Златната топка ". Затова преценихме, че този клуб е и по-сериозен в интереса си към футболиста ”, съобщи Палкин.

“Освен това, когато се видяхме персонално с хората от Челси, прекарахме дружно дълго време - 9-10 часа - показа Палкин. - Те поканиха самия Мудрик на диалог и ни разкриха плана на Челси за развиване през идващите години.

Осъзнахме, че сега клубът може и да има някакви проблеми, само че това е обикновено, тъй като се намира в интервал на промени. Но когато чухме какъв е проектът им за идните години, осъзнахме, че това е сериозен план. Смятам, че там хората са съществени и желаят да изградят един от най-силните клубове в света. Говорим за стадиона, за комерсиалната част, за самия отбор, за всичко… Там са доста амбициозни ”.

Въпросният шеф на украинците разкри още, че от Арсенал са се свързали за първи път с тях през октомври или ноември. От Челси пък са провели първия си диалог с Палкин в края на декември, с цел да изискат позволение да стартират да договарят персонално с Мудрик за договора му.

Шефът на Шахтьор не разяснява каква е заплатата на офанзивния състезател, само че съгласно някои издания “сините ” са му предложили повече от Арсенал.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР